We create the
space

Where
you feel good

Naked

Radnóthy
Szabolcs

építész - belsőépítész

NAKEDHOME

A Nakedhome egy tíz éve működő, tapasztalt tervezőkből álló fiatal csapat. Terveztünk már lakást, irodát, kávézót, kiállítóteret, lámpaboltot, informatikai szerelőműhelyt, nyomdát és apartmanhotelt, és kifejezetten szeretjük a kihívásokkal teli, változatos feladatokat. Legyen szó lakásról, kereskedelmi vagy közületi egységről, nálunk alapelv, hogy komplexen kezeljük a tér belső megjelenésének megvalósítását, ami azt jelenti, hogy a design nem megy a funkció rovására, a megvalósítást pedig az ötlettől a tervezésen át a kivitelezésig figyelemmel kísérjük, mert szerintünk csak így lehet garantálni az eredeti koncepció megvalósulását. Mi a Te személyes történetedet keressük, amit a belsőépítészet eszközeivel igyekszünk működő és esztétikus formába önteni. Biztos lehetsz abban, hogy nálunk jut elég idő mindenre, és a projekted meg fogja kapni a szükséges figyelmet ahhoz, hogy büszke lehess a végeredményre.

Szolgáltatások

Koncepció tervezés

Az ingatlan felmérése után, a funkcionális és stílusbeli igényeidet,...

Műszaki tervezés

Az elfogadott, végleges koncepciótervet műszaki tervként részleteiben is kidolgozzuk,...

Művezetés

Hiába a pontos műszaki terv és egy jó kivitelező csapat, az építés egy...

Generálkivitelezés

A generálkivitelezés azt jelenti, hogy egy kivitelező irányít minden szakembert, egy...

Koncepció tervezés

Az ingatlan felmérése után, a funkcionális és stílusbeli igényeidet, valamint az anyagi lehetőségeidet meghallgatva, a tiédhez hasonló példákat keresve először kipuhatoljuk, hogy milyen irányvonalban induljunk el. Ha ez megvan, elkészítjük neked a berendezett alaprajzot, ami a belsőépítészet alapja, erre a terve fog felépülni minden további terv. Ennek véglegesítése után elkészítjük a belső tér fotórealisztikus 3D látványterveit (vagy színezett kézi skicceit, ha számít az ár és van egy kis vizuális képzelőerőd), ami gyakorlatilag a kész állapotot mutatja meg, bútorokkal, burkolatokkal, textíliákkal, világítással. A látványterv olyan termékekből épül fel, amelyek 90%-a kereskedelmi forgalomban van, tehát megvásárolható. Az így elkészült koncepcióterv azonban még nem alkalmas a kivitelezésre, hanem elsősorban az alaprajzi funkcionális megoldásokat, a színeket, anyagokat és ezek összhangját hivatott bemutatni. Tartalma: ingatlan műszaki felmérése, fotódokumentáció, stílusbeli és funkcionális igények felmérése moodboard (képtabló(k) megvalósult példákról, színekről, anyagokról, hangulatokról) berendezett, bútorozott alaprajzi variációk fotórealisztikus látványtervek nappali időszakban, világítással, zárt beépített bútorokkal kézi, színes látványskiccek a tér értelmezhetőségéhez  

Műszaki tervezés

Az elfogadott, végleges koncepciótervet műszaki tervként részleteiben is kidolgozzuk, amely így alkalmassá válik arra, hogy a benne foglaltak alapján egy építőipari cég megépíthesse azt. A terv alapján kiszámolhatók a mennyiségek, számon kérhetők az építőmesterek és ellenőrizhető a végeredmény. A műszaki tervvel rengeteg pénzt, időt és félreértést lehet megspórolni az építkezés során, ennek hiányában a közösen megálmodott koncepcióterv soha nem lesz olyan, mint a látványterveken. Tartalma: falkitűzési alaprajz álmennyezeti alaprajz elektromos csatlakozások alaprajza világítástervezés gépészeti csatlakozások alaprajza burkolat terv (padló, fal, mennyezet) belső nyílászáró konszignáció beépített bútorok tervezése és műszaki terve egyedi szerkezetek tervezése és műszaki terve (asztalos, lakatos, üveges…stb.)

Művezetés

Hiába a pontos műszaki terv és egy jó kivitelező csapat, az építés egy dráma, amiben mindig fellépnek problémák és tisztázandó kérdések. Ezért elkerülhetetlen a helyszíni művezetés, amelyben a tervező a helyszínen tisztázza a kérdéseket, és így garantálja, hogy az építés során felmerülő kérdésekre és problémákra adott megoldások az eredeti tervekbe szervesen illeszkednek.

Generálkivitelezés

A generálkivitelezés azt jelenti, hogy egy kivitelező irányít minden szakembert, egy kivitelező vállal felelősséget mindenkiért, így neked csak vele kell konzultálnod, ami azért könnyebbség, mert nem neked kell az összes szakemberrel bajlódnod, felelősségre vonnod, ellenőrizned, összehangolnod. Drágább ugyan a generálkivitelezés, mintha külön-külön szerződnél a szakemberekkel, cserébe viszont időt és fejfájást spórolsz meg, és az elkészült mű is sokkal inkább fog hasonlítani a koncepciótervre. Az elmúlt tíz évben elkészült munkáink során egy nagyon jó csapat jött össze, ezért örömmel vállaljuk az általunk megtervezett belső tér generálkivitelezését is.

Munkák

Médiamegjelenés

Barátok