BUDAI PÉKSÉG 

ÉS SPECIALTY KÁVÉZÓ

2009 környékén tértünk be először a maros utcai Budai Pékségbe és igazán meghatódtunk a fonott kosarakban kínált nosztalgia kifliken. Annyira, hogy onnantól kezdve rendszeres vásárlókká váltunk, de akkor még nem tudtuk, hogy a pult mögül az egyik tulajdonos, Kovács Tamás szolgál ki minket személyesen.

 

Tíz év elteltével, Kiss-Benedek Kristóf grafikus ajánlására viszontláthattuk egymást, megismerve a többi tulajdonost is (Pletrich Ákos és Juhász Gábor). A Keleti Károly utcában találtak egy kis üzlethelyiséget és ebből szerettek volna egy új pékséget kialakítani, amiben specialty kávé is kapható.

 

Az idő rövidsége miatt a padlóburkolaton és a világítás kiosztáson nem változtattuk. A tulajdonosok egy letisztult világot képzeltek el, amiben nagy hangsúlyt kapnak a natúr fa felületek, ezért egy kicsit japánosra vettük a figurát. Egy fehér, sík világba helyeztük el az orosz nyír rétegelt lemezből készült bútorokat, fekete színű kiegészítőkkel. A bútorok letisztultságát a fa textúrája és a parketta mintába rakott, csempézett fal ellensúlyozza. A japános hangulathoz a pult fölé, a magyar tervezésű Adamlamp origami stílusú lámpáit tettük fel.

Ügyfél: BUDAI Pékség & Specialty Kávézó

Belsőépítészet: Nakedhome

Grafikai arculat: Kisjustk

Asztalos munkák: Ódor Bútor Kft.

Lámpák: Adamlamp 

Fotó: Baksa Gábor

Copyright © 2013-2019 NAKEDHOME. All rights reserved.